ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному суддя вимагає від журналістки 200 тис грн через викривальні публікації про нього

06.05.2015, 13:20

Суддя Рівненського міського суду Олександр Тимощук подав позов про захист честі ігідности, відшкодування моральної шкоди проти журналістки місцевого інтернет-видання “Голосно” Вікторію Мамотюк і вимагає 200 тисяч гривень компенсації моральної шкоди. Про це журналістка повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

Причиною для позову стали матеріали, які журналістка публікувала про суддю на місцевих сайтах - “Голосно” та “Все”. Мамотюк є співвідповідачем, оскільки суддя подав позов ще на агентство “Рівнеінформ” та рівненський тижневик “Льонокомбінат”, а також юристку Ліану Диновську.

Суддя стверджує, що журналістка, перебуваючи у змові з юристом Ліаною Диновською, публікувала завідомо неправдиві та наклепницькі матеріали.

“У позовній зайві йдеться про те, що я, як журналіст, перебуваючи у змові з соціальним юристом Ліаною Диновькою (яка буцімто виконувала брудне замовлення, якоїсь посадової особи, яку Тимощук не називає), публікувала завідомо неправдиві та наклепницькі матеріали. Тепер Тимощук хоче відбілити свою честь, гідність та ділову репутацію. Тимощук хоче, щоби я несла солідарну відповідальність за заподіяну йому шкоду”, - зазначила журналістка.

Також вона додала, що подібні її публікаціям, виходили сюжети на ICTV у «Надзвичайних новинах», на Інтері та 1+1, “але боягуз Тимощук не наважується подати позов на центральні канали, а лише на регіональну журналістку та місцеві сайти”.

Також вона наводить низку посилань на свої матеріали, опубліковані на сайтах “Голосно” та “Все”, в яких писала, зокрема, про квартирне шахрайство судді Тимощука.

В коментарі ІМІ Вікторія Мамотюк зазначила, що суддя судиться з нею через низку її публікацій на сайті “Все”, в яких про нього йде мова. Вона надала посилання на статті, через які судиться Тимощук: Через суддю рівнянка втратила квартиру, Хто забрав у рівнянки квартиру?, Рівненський суд знову взявся ділити квартиру пенсіонерки, Рівненський суд пікетували постраждалі від "кривосуддя". ФОТО, У квартирній справі судді нові потерпілі. Звинувачують рівненську міліцію, Рівненський апеляційний суд скасував скандальне рішення судді Тимощука та Скандальний рівненський суддя Тимощук відповідатиме за квартирні шахрайства?.

За її словами, у позовній заяві суддя Олександр Тимощук пише: “У зв’язку з розповсюдженням недостовірної інформації негативного та образливого характеру мені завдано моральну шкоду, яка полягає в: - приниженні честі і гідності, престижу та ділової репутації через масове, публічне, систематичне і довготривале поширення інформації.... - душевних страждань, що призвело до погіршення стосунків з оточуючими, колегами по роботі, з рідними і близькими, сусідами та знайомими - порушення нормальних життєвих звязків і вимушеної затрати часу та додаткових зусиль, щоб постійно доводити колегам і іншим на їхні запитання щодо цього”.

Моральну шкоду суддя оцінив у 200 тис грн, з урахуванням того, зазначив він у позові, що “душевні страждання були глибокими і тривалими, а завідомо неправдва інформація була здійсненаа із злим умислом…”.

Також у позові суддя зазначає, що публікації здійснювали ті ЗМІ, в яких працює Мамотюк. На його думку, “власники і керівники цих ЗМІ проявили сенсаційну зацікавленість в неперевірених брудних публікаціях щодо мене і допустили їх до друку... Хоча у даному випадку вони повинні були або не публікувати цю неперевірену інформацію зовсім, або скоротити чи належним чином редагувати тексти”.

Крім того, зазначила журналістка, суддя, посилаючись на її матеріали, зазначає, що в них є її власні оціночні судження. Також журналістка розповіла ІМІ, що суддя посилається на коментарі, які писали невідомі їй особи під її матеріалами.

У свою чергу, Мамотюк зазначає, що в її матеріалах немає жодних оціночних суджень та власних висновків щодо судді.

“Усе зі слів правоохоронців, юристів, прокуратури. У багатьох публікаціях я публічно зверталася до Тимощука надати свою точку зору та спростувати звинувачення. Він відмовлявся”, - зазначила журналістка.

Вона також повідомила, що до неї підходила особа, яка назвалася знайомою Тимощука і “нагадала мені, що у мене троє дітей, і щоб я була обережною і більше нічого не писала про Тимощука”.

Журналістка вважає це прямою погрозою життю та здоров’ю її дітей. “Оскільки цей суддя скандально відомий не тільки на теренах Рівненщини, вважаю, що є усі підстави підозрювати, що він може перейти від погроз до дій”, - сказала вона.

Судове засідання відбудеться 12 травня о 9.00 в районному суді Рівного.

Liked the article?
Help us be even more cool!