ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному журналістові спалили автомобіль

19.07.2016, 12:41

Вранці 19 липня у Рівному невідомі підпалили автомобіль Opel Vectra співвласника інтернет-видання “ЧаРівне.інфо” Олександра Курсика, який також є депутатом місцевої міськради від “Батьківщини”. Про це журналіст написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє “Детектор медіа”.

Сам Курсик пов'язує підпал зі своєю журналістською діяльністю.

“За 12 років в журналістиці було різне... Сьогодні мені підпалили автомобіль, нагло, зухвало, з присмаком безкарності, в дворі житлового будинку. Висновок один – робота на "1+1", діяльність порталу "ЧаРівне.інфо" та телеканалу "Ритм" не проходять марно, – казав, кажу і далі казатиму правду, навіть якщо вона комусь не подобається. Для мене це екзамен новим очільникам поліції та обласної прокуратури”, – написав у себе на сторінці у Facebook Курсик.

Близько четвертої ранку журналіст прокинувся від того, що спрацювала сигналізація на його авто. Крізь вікно він побачив охоплений полум’ям свій “Opel Vectra”, який напередодні ввечері припаркував біля будинку. Про подію негайно повідомив рятувальників та правоохоронців. Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій пожежу загасили. За попередньою інформацією, причиною загоряння є підпал. Вогнем пошкоджено моторний відсік та капот автомобіля.

Як повідомляє Рівненська національна поліція, “за фактом умисного пошкодження майна шляхом підпалу вирішується питання про відкриття кримінального провадження за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України”. Ведеться слідство.

Курсик багато років працює у сфері журналістики, є власником інтернет-видання “ЧаРівне”, директором місцевого телеканалу “Ритм” та донедавна тривалий час був власним кореспондентом телеканалу «1+1».

Також депутат Рівнеради Олександр Курсик входить до постійної комісії з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування, Регламенту, депутатської діяльності та етики. Нещодавно він очолював комісію, яка мала б вирішувати долю “скандальної” забудови біля краєзнавчого музею, що на Толстого 10 у Рівному.

На його думку, підпал пов’язаний з журналістською діяльністю, а не з депутатством. “Пов’язую це з журналістикою, оскільки з депутатською діяльністю пов’язувати ні до чого. Я не голова фракції, в минулій каденції ним був. Тоді була конфліктна рада і ситуації. А тут якось усе спокійно. Тому чисто журналістика: 8 років на “1+1”, зараз керую телеканалом “Ритм”. Але не вірю, що це хтось передав привіт мені за сюжети піврічної давнини. І сумніваюсь, що хтось за щось зі мною квитається за “Ритм”. Бо нічого такого серйозного ще не було… Залишається третій ЗМІ – “Чарівне.інфо”. Там реально блоги виходили такі конфліктні, скандальні статті виходили”, - сказав він, повідомляє “Четверта влада”.

Також він зауважив, що ця ситуація його здивувала, оскільки відкритих ворогів у нього немає. “Шукати якісь підземні конфлікти – їх у мене немає. Відкритих ворогів у мене немає. У мене реально немає жодного відкритого ворога, щоб хтось сказав: “Саша Курсик – поганий хлопець”. Може, хтось так і думає, але щоб мені це в очі сказали то таких людей немає, – розповів Олександр і пригадав останній дивний випадок, – Декілька тижнів тому в мене в під`їзді вкрали велосипед дитячий. І що здивувало – не те, що вкрали, а те, що там стояло три дитячих велосипеди, а вкрали саме мій, точніше моєї доньки. Це трохи здивувало, але я поставився, як до крадіжки”.

Олександр Курсик не пов`язує підпал з тим, що був очільником комісії, яка мала б вирішити долю забудови на Толстого 10 у Рівному, що біля Краєзнавчого музею. Як відомо, комісія не стала на сторону жодного з учасників конфлікту і не прийняла рішення, яке б комусь “не сподобалось”, а вирішила провести громадські слухання щодо будівництва. Тому Курсик каже, що оскільки депутати нікого не образили, пов’язувати підпал з цим будівництвом не варто.

Liked the article?
Help us be even more cool!