ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному депутат, який вимагав від головреда "Четвертої влади" 50 тис. грн, відкликав позов

22.06.2017, 21:42

Депутат Рівненської міської ради Василь Немеш попросив суд залишити без розгляду позов на 50 тисяч проти головного редактора “Четвертої влади” Володимира Торбіча, повідомляє “Четверта влада”.

Нагадаємо, депутат Радикальної партії Ляшка у Рівненській міськраді Василь Немеш хотів спростування інформації та 50 тисяч гривень компенсації моральної шкоди. Він подав судовий позов на початку 2016 року до головреда порталу “Четверта влада” Володимира Торбіча через публікацію “Житлово-будівельна афера: як дерибанять у рівнян землю на 3 мільйони доларів”.

27 лютого 2017 року відбулося чергове судове засідання за позовом депутата Рівненської міської ради Василя Немеша до головного редактора інтернет-порталу “Четверта влада” Володимира Торбіча через публікацію про скандально відому земельну ділянку. Немеш на судове засідання не прийшов, але пізніше, випадково зустрівшись із відповідачем, пообіцяв відкликати свій позов.

За якийсь час на електронну пошту редакції прийшов лист від Василя Немеша, у якому він пропонував укласти мирову угоду. Однак головний редактор відмовився від мирової і запропонував депутату або тримати своє слово про відмову від позову або продовжувати судитись.

“Мирова угода, запропонована стороною позивача, дуже обмежувала права відповідача. Я б сказала, що така мирова змушувала відмовитися відповідача від свого права вільно поширювати інформацію, що є неприпустимим і таким, що суперечить чинному законодавству”, - розповіла медіа-юристка Тетяна Юзвяк, яка представляла в суді інтереси Володимира Торбіча..

За деякий час після пропозиції угоди Василь Немеш зателефонував Володимиру Торбічу і запропонував надати свій варіант мирової угоди. Зрештою повторно пообіцяв просто забрати позов, що невдовзі і зробив.

15 червня своєю ухвалою суддя Рівненського міського суду Оксана Крижова задовольнила прохання Василя Немеша та ухвалила залишити позов без розгляду.

У журналістському розслідуванні, через яке позивався Василь Немеш, йдеться про спробу обслуговуючого кооперативу “ЖБК “Рівбуд” незаконно зайняти 3,5 гектари комунальної землі. Депутат, на момент проведення розслідування, був одним із засновників кооперативу. В суді ж він надав протокол засідання ЖБК в якому йдеться, що депутат вийшов із членів кооперативу.

Liked the article?
Help us be even more cool!