ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному депутат пообіцяв відкликати позов на 50 тис грн проти редактора

28.02.2017, 10:27

27 лютого відбулося чергове судове засідання за позовом депутата Рівненської міської ради Василя Немеша до головного редактора інтернет-порталу “Четверта влада” Володимира Торбіча через публікацію про скандально відому земельну ділянку. Немеш на судове засідання не прийшов, але пізніше, випадково зустрівшись із відповідачем, пообіцяв відкликати свій позов. Про це представниці ІМІ в Рівненській області розповів Володимир Торбіч.

Нагадаємо, депутат Радикальної партії Ляшка у міськраді Василь Немеш хоче спростування інформації та 50 тисяч гривень компенсанції моральної шкоди. Він подав судовий позов до головреда порталу “Четверта влада” Володимира Торбіча через публікацію “Житлово-будівельна афера: як дерибанять у рівнян землю на 3 мільйони доларів”.

У журналістському розслідуванні йдеться про спробу обслуговуючого кооперативу “ЖБК “Рівбуд” незаконно зайняти 3,5 гектари комунальної землі. Безкоштовно. Депутат у судовому позові стверджує, що юридично він не має жодного стосунку до цієї афери, бо давно вийшов зі складу засновників кооперативу. Та й організація, за допомогою якої планувалася афера, нібито не зацікавлена у заробітку, а працює лиш на благо своїх членів.

Журналісти звертають увагу, що в офіційних реєстрах Василь Немеш досі значиться як засновник “Рівбуду”, хоча законодавство дозволяє внести зміни.

“Як тільки виникають конфліктні ситуації довкола будівництв, пов’язаних з “Рівбудом”, їх досі береться вирішувати Василь Немеш, – розповів Володимир Торбіч. – Навіть якщо юридично він вийшов із засновників (хоч цієї інформації у відкритому доступі немає), він супроводжує ці будівництва як справжній їхній власник. Нехай і не на папері”.

Як стверджує редактор, Немешу давали змогу відповісти на питання і пояснити свою позицію. “Він цього не зробив, а тепер в позові стверджує, що до нього ніхто не звертався за коментарем”, зазначив Торбіч.

Поки що Василь Немеш на суд не з’являвся, постійно приходить лише його представник. Однак після судового засідання позивач та відповідач випадково зустрілися на сходах суду, куди Василь Немеш прийшов в інших справах. Вони поспілкувалися біля будівлі суду.

“Сказав, що забере позов, бо ворог у нього тільки один назвав якесь прізвище, сказавши, що то бандит, який з ним воює, розповів Володимир Торбіч. Питаю, а чому ж тоді судитесь вже більше року. Каже, що то юристи йому задурили голову і тільки гроші з нього тягнуть”.

Поки що судовий розгляд справи відкладено до 6 квітня.

Ще кілька позовів депутат подав на інтернет-портал “ЧаРівне”. Один з них стосувався його передвиборної кампанії до Рівнеради, коли він обіцяв виборцям, освячував зупинку, привозив дитячі гойдалки, гірки, частина з яких потім зникла. Інший скандально відомого будинку по вул. Соборній, 257. Позови та одну апеляцію депутат програв. Одна справа щодо апеляційної скарги журналістів ще триває.

Запитати у Василя Немеша, чи правда, що він пообіцяв відмовитись від позову, і чи відмовиться він від іншого позову щодо інтернет-порталу “ЧаРівне”, представниці ІМІ наразі не вдалося. Депутат не піднімає слухавки. Коли спробували зателефонувати йому з іншого номеру він відхилив дзвінок.

Liked the article?
Help us be even more cool!