ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У РФ священника включили до списку "терористів та екстремістів" через підтримку України

16.12.2022, 13:29
Фото - Настоящее время
Фото - Настоящее время

Росфінмоніторинг включив колишнього диякона православного приходу церкви Іоанна Предтечі у Кірові Дмитра Баєва до переліку терористів та екстремістів.

У березні 2022 року на Баєва російські силовики завели кримінальну справу про "фейки" про російських військових (пункт "д" частини 2 статті 207.3 КК). За версією слідства, він розмістив на своїй сторінці у соцмережі "ВКонтакте" пости на підтримку України та її армії.

Баєв у своїх постах розповідав про те, що українські військові "направили на той світ 17 тисяч 500 орків". За його словами, російські ЗС - він називав їх "російськими окупантами" - щодня зазнають суттєвих втрат у техніці. Сторінку Баєва було заблоковано на вимогу Генпрокуратури.

Після висунутого звинувачення диякон не видалив запис проти війни в Україні на своїй сторінці.

"Мета постів - це надія, що до блокування моєї сторінки хоча б одна людина встигне вийти з дурману пропаганди або хоча б засумніватися в ній і почне розбиратися в реальному стані справ, наведе лад у своїй голові, зробивши правильні висновки", - сказав Баєв у коментарі виданню Idel.Реалії.

Священик звільнився з церкви ще 25 лютого і разом із родиною виїхав з Росії. З 11 березня Баєва був заборонений у священнослужінні. У вересні рішенням Єпархіального церковного суду його "викинули зі священного сану".

Liked the article?
Help us be even more cool!