ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У РФ суд заблокував доступ до сайту "Миротворець"

01.08.2016, 16:38

Жовтневий районний суд Санкт-Петербурга (Російська Федерація) задовольнив позов прокуратури про обмеження доступу до сайту "Миротворець", де публікуються особисті дані бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР" та їхніх спільників. Про це повідомляє 112.ua з посиланням на  "Росбалт".

"Визнати інформацію на сайті "Миротворець" інформацією, що обробляється з порушенням персональних даних", — йдеться у рішенні суду.

Зазначається, що з позовом про обмеження доступу до "Миротворця" звернувся прокурор Адміралтейського району Санкт-Петербурга. У наглядовому відомстві заявили, що в одному з розділів порталу опубліковано список громадян Росії, в тому числі жителів Петербурга, які нібито брали участь у бойових діях на території України.

Раніше повідомлялося про те, що сайт "Миротворець" має намір зареєструватися як ЗМІ.

Нагадаємо, у травні сайт оприлюднив списки журналістів, які отримували акредитацію в так званій "Донецькій народній республіці" ("ДНР"). До цього реєстру потрапили кілька тисяч співробітників як українських, так і світових ЗМІ (AFP, Al Jazeera, BBC, Reuters, France 24, Sky news, CNN, ІА "Сіньхуа", Associated Press, The Guardian тощо). Загалом у ньому нараховується понад 4 тис. журналістів, оприлюднено їхні телефонні номери, адреси електронної пошти, а також період перебування на окупованих територіях.

Пізніше український омбудсмен Валерія Лутковська закликала заблокувати доступ до "Миротворця" через публікацію особистих даних журналістів. Сайт на деякий час припинив роботу, проте пізніше знову почав публікувати дані, зокрема оновлений список акредитованих у "ДНР" журналістів.

Посли G7 в Україні висловили занепокоєння у зв'язку з публікацією сайтом даних журналістів, акредитованих на окупованому Донбасі. У "Миротворці" ж заявили, що це звичайні контактні дані.

Liked the article?
Help us be even more cool!