ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У РФ порушили першу справу через "пропаганду" ЛГБТ

10.01.2023, 14:19
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У Росії порушили першу адміністративну справу про "пропаганду" ЛГБТ щодо видавництва Popcorn Books.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив депутат Держдуми Олександр Хінштейн, який звернувся до МВС із вимогою перевірити діяльність видавництва.

За його словами, справу порушив відділ МВС у районі Гольяново 28 грудня за статтею 6.21 КпАП ("Пропаганда нетрадиційних сексуальних відносин та (або) переваг, зміни статі"). Також порушено справу за статтею 21 КпАП ("Дрібне хуліганство").

"Розраховую, що справа буде доведена до суду і Popcorn Books, що кинув державі відкритий виклик, отримає по заслугах, – заявив він. – Після набуття чинності нашого закону про заборону ЛГБТ-пропаганди Popcorn Books не тільки продовжило продаж таких книжок, але й демонстративно почало прикрашати їхні обкладинки цитатами з 29-ї статті конституції, яка гарантує свободу слова та заборону цензури".

Popcorn Books – незалежний книговидавець у Москві. На сайті йдеться, що видавництво випускає книжки, які порушують "незручні теми: проблеми самоідентифікації, расизму і сексизму, ставлення до власного тіла". У середині листопада Popcorn Books тимчасово зупинило приймання рукописів від авторів, пише "Настоящее время".

Видання, зокрема, випустило книжку "Літо в піонерській краватці" Катерини Сільванової та Олени Малісової. Голова комітету Держдуми з питань сім'ї, жінок та дітей, комуністка Ніна Останіна поскаржилася на книжку в Роскомнагляд – "явно неприкрита пропаганда гомосексуалізму серед молоді та збочення образу героїчної піонерії". Роскомнагляд порушень не знайшов, тому що на книжці стоїть маркування 18+, а "образ героїчної піонерії" законом не захищено.

На початку грудня президент РФ Володимир Путін підписав пакет законів, що забороняє "пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин" і "пропаганду зміни статі та педофілії". Нові норми забороняють "пропаганду" ЛГБТ у будь-яких товарах, що продаються в Росії – фільмах, книжках, рекламних роликах, матеріалах у медіа та аудіовізуальних сервісах.

Поправки вводять до КпАП РФ штрафи до 400 тисяч рублів для громадян, до 800 тисяч рублів для посадових осіб і до 5 мільйонів рублів для юросіб за "пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин, переваг та зміни статі" серед людей різного віку. Іноземцям, крім цього, загрожуватиме видворення (стаття 6.21.1 КпАП). За поширення серед неповнолітніх "інформації, яка демонструє нетрадиційні сексуальні стосунки або здатна викликати в них бажання змінити стать", штрафуватимуть на суму до 200 тисяч рублів, посадових осіб – до 400 тисяч, юросіб – до 4 мільйонів.

Як повідомляв ІМІ, Федеральна служба РФ з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) зможе без суду блокувати сайти, на яких, на думку відомства, є інформація з пропагандою так званих нетрадиційних сексуальних стосунків, педофілії та зміни статі.

Liked the article?
Help us be even more cool!