ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Республіці Сербській нападники побили журналіста металевими палицями

28.08.2018, 11:12
Фото - Твіттер Vladimir Kovacevic

Двоє нападників у масках побили і серйозно поранили 26 серпня репортера незалежного телебачення боснійських сербів BNTV Владіміра Ковачевича в Баня-Луці, головному місті Республіки Сербської. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Associated Press.

Репортера побили біля його будинку, він був госпіталізований.

Ковачевич опублікував фотографію в Twitter із закривавленою перев'язаною головою. Він сказав, що невідомі чоловіки побили його металевими палицями, коли він повертався додому з антиурядового мітингу, на якому працював.

“Я намагався захистити себе і кричав про допомогу, коли вони били мене по голові і тілу. Тоді вони втекли машиною”, – цитує Ковачевича BNTV.

Влада боснійських сербів критикує BNTV за незалежну редакційну політику. Телеканал почав мовити у понеділок з темним екраном.

Посольство США в Сараєво назвало у своєму Twitter неприйнятними напади на журналістів.

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович заявила, що “глибоко вражена насильницьким нападом”. Вона закликала владу Республіки Сербської “знайти і покарати винних у нападі й активізувати зусилля щодо створення клімату, в якому журналісти можуть працювати вільно і безпечно”.

Асоціація боснійських журналістів заявила, що напад був спрямований на залякування незалежних ЗМІ, і звинуватила лідера боснійських сербів Мілорада Додика в організації кампанії проти незалежних ЗМІ.

Сотні журналістів, прихильники опозиції і активісти провели 27 серпня акцію протесту в центрі Баня-Луки.

Liked the article?
Help us be even more cool!