ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді готують закон, за яким ЗМІ штрафуватимуть за свідому мову ненависті - Сюмар

18.09.2018, 14:46
Фото - скріншот з відео Верховної Ради

В Україні готується проект закону, який дасть можливість штрафувати засоби масової інформації за свідоме розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар 17 вересня під час круглого столу, присвяченого виявленню та протидії російській дезінформації, повідомляється на сайті парламенту.

“Ми пропонуємо проект закону, який базується на європейських стандартах, який говорить про те, що є неприпустимим хейтспіч і національний регулятор з питань теле- і радіомовлення зможе штрафувати ті телеканали, які свідомо транслюють вислови, які сприяють розпалюванню міжнаціональної та громадянської ворожнечі всередині країни”, – зазначила вона.

За її словами, цей закон не даватиме можливості закривати ЗМІ, “але буде давати можливості для дискусії про це: які вислови, які новини, яка інформація розпалює таку ворожнечу, – і можливість штрафувати тих мовників, метою яких є розпалювання міжнаціональної ворожнечі”.

Також голова комітету зазначила, що в Україні вже багато зроблено задля протидії дезінформації. Новим викликом є як розпізнати і створити перепони для російського фінансування інформаційного впливу.

Liked the article?
Help us be even more cool!