ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді хочуть зобов’язати інтернет-гігантів платити податки в Україні

27.01.2021, 12:55
Фото – visnyk.lutsk.ua
Фото – visnyk.lutsk.ua

Верховна Рада хоче запровадити механізм, який зобов’яже світових інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки до бюджету України.

Відповідний законопроєкт № 4184 у першому читанні планують розглянути на засіданні Верховної Ради 27 січня, повідомляє Радіо Свобода.

За словами голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева, законопроєкт не запроваджує нового податку, а передбачає зручну форму сплати податку на додану вартість для цифрових гігантів та транснаціональних корпорацій, які надають послуги в електронній формі на території України.

“У нас склалася абсолютно неприпустима ситуація, коли корпорації, які заробляють великі гроші на території України, взагалі не сплачують податків. Українські компанії, що працюють в Україні й надають аналогічні послуги, сплачують податок, а закордонні компанії не сплачують.

Ми обговорювали цей законопроєкт з представниками Facebook та інших компаній  ще будемо його обговорювати до другого читання. Ми знаємо, що Facebook сплачує такий податок у більш ніж 20 країнах світу, зокрема в країнах ЄС, Японії та Росії”, – сказав Данило Гетьманцев у коментарі Радіо Свобода.

За словами Гетьманцева, лише від рекламних послуг онлайн Україна може отримати 3 мільярди гривень на рік.

Liked the article?
Help us be even more cool!