ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді хочуть поширити заборону пропагування держави-агресора на розважальні програми

17.01.2017, 15:15

Народні депутати готують поправку до закону про заборону пропагування держави-агресора та її органів влади, що розширить дію заборони на розважальні програми. Про це повідомила голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, інформує ТСН.

Сюмар зауважила, що на сьогоднішній день в українському законодавстві існує прогалина, яка полягає в тому, що заборона пропагування держави-агресора та її органів влади не поширюється на розважальні телепрограми, чим є телепродукт, поширений нещодавно на СТБ, який викликав масове обурення.

Водночас голова комітету зазначила, що наразі не варто ставити питання щодо позбавлення телеканалу ліцензії. “Ми цю прогалину (у законі) спробуємо закрити. Бо де-факто про порушення закону складно станом на зараз говорити. Але я думаю, що ми маємо виправити це і ввести це як законодавчу норму. Канал вибачився, і зараз Нацрада просто адекватно відреагує на це. Якщо ми внесемо цю поправку (про поширення заборони пропагування органів влади держави-агресора на розважальні телепрограми), а ми її зараз готуємо, тоді це була б зовсім інша історія”, - заявила Сюмар.

Як повідомляв ІМІ, 15 січня канал СТБ показав випуск програми “Битва екстрасенсів” виробництва російського телеканалу ТНТ, учасниками якого були російські військові, у тому числі один військовий, який воював на Донбасі.

Голова правління телеканалу СТБ і керівник медіагрупи StarLightMedia Володимир Бородянський вибачився за показ каналом російської “Битви екстрасенсів” за участі російських військових. Він повідомив про рішення припинити показ програми і звільнити співробітників, які допустили вихід в ефір програми за участі російських військових.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 19 січня розгляне питання трансляції в ефірі телеканалу СТБ передачі “Битва екстрасенсів” виробництва каналу ТНТ, у якій брали участь російські військові.

Фото - скріншот з відео "Народного фронту"

Liked the article?
Help us be even more cool!