ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Представництві президента в Криму закликали писати листи журналістам, які утримуються на півострові

03.05.2023, 15:09
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У Представництві президента України в Автономній Республіці Крим у Всесвітній день свободи преси закликали брати участь в акції з написання листів українцям, зокрема журналістам.

"Цей день – нагадування міжнародній спільноті про те, що свобода преси та свобода вираження думок є основними правами, закріпленими в Загальній декларації прав людини", – йдеться в заяві представництва на Facebook-сторінці.

Там закликали приєднатися до ініціативи щодо підтримки кримських політв'язнів "Листи у вільний Крим". Організатори ініціативи: Представництво Президента в Автономній Республіці Крим, Український ПЕН, Центр прав людини ZMINA.

"Усі небайдужі громадяни можуть написати листа незаконно ув'язненим українцям, яких окупаційні адміністрації утримують у Криму або депортували на територію РФ: Владиславу Єсипенкові, Ернесу Аметову, Осману Аріфмеметову, Марлену (Сулейману) Асанову, Асану Ахтемову, Асану Ахтемову Тимуру Ібрагімову, Серверу Мустафаєву, Сейрану Салієву, Амету Сулейманову, Руслану Сулейманову, Вілену Темер'янову, Рустему Шейхалієву", – заявили в українському представництві.

Охочі взяти участь в ініціативі можуть надсилати листи на фізичну адресу або онлайн із 27 квітня до 27 травня. Фізична адреса (надсилання за кошти відправника): Центр інформації про права людини, а/с В-539, м. Київ, 01001.

За останніми даними уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, Росія незаконно утримує 180 кримських політв'язнів, серед яких 116 кримських татар. За його словами, Росія в кримінальних справах переслідує громадян України з релігійних мотивів ("Свідки Єгови", "Хізб ут-Тахрір"), за журналістську та правозахисну діяльність, за антивоєнні виступи, фабрикує справи про диверсії, тероризм, екстремізм і шпигунство.

У російських місцях несвободи перебувають 15 журналістів із Криму, зокрема й заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

Liked the article?
Help us be even more cool!