ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Порошенка назвали "безпідставними домислами" розслідування про офшори

06.11.2017, 13:43
Фото - prm.ua

Представниця Президента України Петра Порошенка у Верховній Раді Ірина Луценко назвала “безпідставними домислами” матеріали журналістського розслідування, у яких глава держави звинувачується в мінімізації податків. Про це вона заявила 6 листопада на засіданні погоджувальної ради парламенту, повідомляє “Українська правда”.

За її словами, офшорні компанії, про які йдеться в розслідуванні, були створені виключно для передачі президентом корпорації “Рошен” у “сліпий траст”.

“Щоб продати корпорацію Roshen, треба було створити міжнародну холдингову структуру. Ця структура була налаштована на те, щоб уникнути подвійного оподаткування, щоб усі податки повністю були сплачені в Україні, а не за кордоном”, - наголосила Луценко.

Вона зазначила, що такі офшори були необхідні, бо інакше, відповідно до Гаагської конвенції 1985 року, “Рошен” не можна було передати в довірче управління Ротшильду.

“Такі міжнародні умови”, - підкреслила представниця президента.

За її словами, офшорні компанії холдингу при передачі кондитерської корпорації не мали жодних банківських рахунків.

“Будь-які заяви про порушення валютного законодавства чи перерахування будь-якої готівки з України при створенні цієї структури є безпідставними домислами”, - наголосила Луценко.

Вона закликала “дуже акуратно формулювати те, що було почуто і скривджено журналістськими розслідуваннями”.

Нагадаємо, 5 листопада журналісти Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) оприлюднили нові дані секретних документів, у яких йдеться про податкові лазівки та бізнес-контакти високопосадовців із 50 країн світу, зокрема і України.

Водночас проект Громадського телебачення “Слідство-Інфо” поширив 5 листопада розслідування, базоване на даних Центру розслідування корупції та організованої злочинності OCCRP, що співпрацює з ICIJ, у якому журналісти ставлять під сумнів пояснення Президента України Петра Порошенка щодо створення офшорних компаній для передачі його корпорації “Рошен” у сліпий траст.

Liked the article?
Help us be even more cool!