ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтавській міськраді на запит журналістів відповіли, що нададуть інформацію після воєнного стану

27.09.2023, 17:00
Photo credits Ron Lach from Pexels, колаж ІМІ
Photo credits Ron Lach from Pexels, колаж ІМІ

Хмельницька редакція ЖАР.INFO скерувала запити до десятка міських рад, щоб отримати інформацію про впровадження в населених пунктах України автоматизованої системи оплати проїзду. Запити двічі також скеровувались і до Полтавської міської ради. На один з них міськрада відповіла, що надасть відповідь після закінчення воєнного стану.

Про це журналісти редакції повідомили представниці ІМІ в Хмельницькій області Альоні Березі.

Запити журналісти надсилали у дві черги ще з початку серпня. На перший запит відділ з питань транспортних перевезень та зв'язку Полтавської міської ради надав відповідь, хоч інформація там була надана не в повноцінному обсязі. Саме тому редакція скерувала ще один запит, де просила надати чітко визначений перелік інформації. На що отримала відповідь, що у зв'язку з дією воєнного стану інформація не може бути надана. Її ж буде надано після закінчення воєнного стану. Надання такого змісту в самому відділі пояснили відсутністю заступника міського голови, який опікується транспортною сферою.

Керівник відділу Віталій Животенко пояснив таку відповідь журналістам відсутністю на момент отримання запиту заступника, який опікується цією темою.

“Пояснюю, чому ми так написали. Значить, на той момент, коли прийшов запит від вас, у нас не було заступника мера з питань діяльності виконавчих органів, той, який опікується нашою сферою. Я, як начальник відділу, не уповноважений, я не є розпорядником документів, тому не можу їх надавати. Зараз ось у нас на сесії, 15 вересня була сесія, призначили нового керівника, тому взагалі без питань. Якщо вам не складно, ви зробіть новий запит, і ми, звісно, з керівником це все узгодимо", – пояснив журналістам ЖАР.INFO Животенко.

Також журналісти поспілкувалися з виконавцем цієї відповіді та працівником цього відділу Полтавської міської ради. 

“Те, що керівництво порахувало, яку відповідь надасть, ту відповідь я підготував, вони підписали та надали”, – сказав виконавець Юрій Хоменко.

Водночас секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова повідомила представниці ІМІ в Полтавській області Надії Кучер, що це питання візьме під контроль профільний заступник міського голови, а роботою цього відділу та його керівника займатиметься робоча група. 

“Ви ж знаєте, що в нас тема транспортна проблематична. У нас робоча група запускається, яка стосується роботи всього цього відділу, зокрема й цього керівника”, – зазначила Катерина Ямщикова. 

Своєю чергою ЖАР.INFO планує подати повторний запит, а в разі отримання відмови чи відписки звертатиметься зі скаргою до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. 

Альона Береза, Надія Кучер

Liked the article?
Help us be even more cool!