ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві судитимуть голову проросійської ГО, який писав замовні статті для росмедіа

16.02.2024, 17:00
Надія Кучер

Служба безпеки України завершила досудове розслідування стосовно затриманого на початку цього року псевдоексперта, який проводив інформаційні диверсії проти України.

Про це повідомляє Управління СБУ в Полтавській області на своїй фейсбук-сторінці.

За даними спецслужби, інформаційні диверсії підозрюваний робив за вказівкою служби зовнішньої розвідки РФ.

Підозрюваний у державній зраді, що писав для російських медіа антиукраїнські наративи. Фото – СБУ

Зокрема, фігурант під псевдонімами Андрій Уваров, Ігор Логінов та Петро Жарков підготував понад 60 замовних публікацій для російських інтернет-видань “Одна Родіна” та “Фонд стратегічної культури”. 

Ці інформресурси, зазначає СБУ, функціонують як міжнародні рупори Кремля для поширення ворожої пропаганди на західні країни. 

Псевдоексперт у своїх публікаціях “відбілював” повітряні атаки росіян на цивільну інфраструктуру України. Крім того, він намагався штучно дискредитувати командування та бійців українських військ перед іноземними партнерами нашої держави.

Також він очолював прокремлівську громадську організацію під назвою “Російська громада Полтавщини” та підтримував збройну агресію РФ проти України.

Як повідомляв ІМІ, СБУ затримала псевдоексперта на початку 2024 року. Тоді йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Liked the article?
Help us be even more cool!