ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві суди призначили умовні покарання двом чоловікам, які в соцмережах підтримували РФ

24.01.2023, 13:05

У Полтаві суди призначили двом чоловікам за поширення російської пропаганди ув'язнення на три та чотири роки, водночас звільнивши від відбування покарання з іспитовими термінами.

Про це повідомляє "Полтавщина" з посиланням на вироки Ленінського районного суду Полтави та Октябрського райсуду міста.

Двоє обвинувачених, які мали антиукраїнську позицію, у соцмережі "ВКонтакте" та месенджерах Viber, Telegram та WhatsApp виправдовували й підтримували збройну агресію РФ, заперечували тимчасову окупацію частини території України, глорифікували керівництво та армію РФ (зокрема, Володимира Путіна та Рамзана Кадирова).

Так, обвинуваченого, уродженця Комсомольська І. Ш. Октябрський райсуд визнав винним у поширенні матеріалів, у яких міститься: виправдовування та визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, глорифікація осіб, які вчиняли збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату 2014 року, представників збройних формувань Російської Федерації, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих Російською Федерацією. (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді ув’язнення на чотири роки. Водночас суд звільнив його від відбування покарання з іспитовим строком два роки.

Іншому обвинуваченому Ленінський райсуд Полтави також інкримінував ч. 2 ст. 436-2 КК України. Суд призначив С. К., уродженцю Зінців, три роки ув’язнення, але від відбування покарання звільнив з іспитовим строком один рік.

Liked the article?
Help us be even more cool!