ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві суддя вигнала журналістів з відкритого засідання

12.12.2016, 15:59

9 грудня суддя Октябрського суду Полтави Лариса Кулешова попросила представників засобів масової інформації залишити відкрите судове засідання, повідомляє інтернет-видання “Трибуна”.

У суді мало відбутися друге засідання в справі звільненого з Полтавського  національного технічного університету викладача Олексія Северина. Проте перед початком розгляду суддя Кулешова зазначила, що представники ЗМІ мають покинути залу.

“Усі дії щодо висвітлення судового засідання ви мали узгоджувати тільки з головуючим у справі. Досудове розслідування було ще не закінчено, ви висвітлили в інтернет-виданні покази свідків, що є неприпустимим. Тому, будь ласка, виходьте з зали судового засідання”, – сказала суддя.

Представники ЗМІ покинули залу, аби не зривати судове засідання.

Як нагадує видання, викладача Полтавського національного технічного університету звільнили за “прогули” двох пар, під час яких він відвідав фахову конференцію в Києві. Керівництво університету впевнене, що звільнення законне. Олексій Северин переконаний, що причина звільнення – особисті мотиви.

Медіа-юрист ІМІ Роман Головенко зазначив, що в Цивільно-процесуальному Кодексі немає прямої заборони повідомляти покази свідків у ЗМІ.

“Тут прогалина в Цивільно-процесуальному Кодексі, бо дійсно, недопитані свідки не повинні чути, що розповіли уже допитані. Згідно з Кодексом, вони не мають бути в одному приміщенні, але там (в кодексі  ред.) немає прямої заборони повідомляти покази свідків у ЗМІ. Тому суддя могла би подбати, щоби допитати всіх свідків за один раз. Але про це в ЦПК теж не сказано”, прокоментував юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!