ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві перший заступник міського голови повів журналістів на пресконференцію в ресторан

03.10.2024, 12:39
Надія Кучер

Полтавська міська рада анонсувала для журналістів 3 жовтня пресконференцію першого заступника міського голови Валерія Пархоменка, яку той замість приміщення міськради провів у ресторані. Про це повідомляє представниця Інституту масової інформації в Полтавській області Надія Кучер.

Напередодні представниця ІМІ в робочому чаті журналістів та міської ради звернулася до представників міськради з проханням пояснити допис колишнього міського голови Полтави Олександра Мамая. У дописі той повідомив, що “мав серйозну розмову із першим та профільним заступником” (йдеться про Валерія Пархоменка і виплати щорічних премій учителям з нагоди професійного свята. – Прим. авт.), і продемонстрував у такий спосіб, ніби ситуацію з преміюванням учителів вирішив він. 

На це в робочому чаті Катерина Ямщикова, секретарка Полтавської міськради, виконувачка обов'язків міського голови, зазначила, що з огляду на запит медійників перший заступник вийде на комунікацію та пояснить, чому він обговорює бюджетні питання міста з ексголовою Полтави.  

Того ж дня пресслужба міської ради офіційно повідомила, що о 9:00 3 жовтня в кабінеті 223 міськради відбудеться пресконференція першого заступника міського голови Валерія Пархоменка з усіх питань. 

Натомість журналістів повели в ресторан, написав на своїй фейсбук-сторінці журналіст, власник видань “Полтавська хвиля” та “Сіль Медіа” Віталій Улибін. Він повідомив, що журналіст його редакції пішов із брифінгу, дізнавшись, де він відбуватиметься.

Пресконференція першого заступника міського голови Полтави відбулася в ресторані, а не в міській раді, як було заплановано. Фото – фейсбук Віталія Улибіна

“Журналістів запрошують на брифінг до заступника міського голови. Офіційно запрошує пресслужба міської ради. Журналісти приходять у призначений час, і чиновник такий: “Поговорімо неформально” – і веде всіх в ресторан. Якщо що, я не проти неформального спілкування як форми комунікації, але я проти того, щоб журналістів най...вали. Якщо ти хочеш просто потеревенькати за кавою, ти пишеш: “Журналісти, агов, завтра о 9:00 чекаю вас на каву в “Барашку”. Поговоримо про все, що хочете”. І тоді медіа принаймні може зробити вибір, йти чи не йти. А не ось це: “Завтра пресконференція з будь-яких питань”, а натомість – “Йдімо в ресторан, я вам розкажу, що буду балотуватися на мера”, – написав Улибін. 

Він додав, що “Полтавська хвиля” участь у передвиборній кампанії Пархоменка не братиме. “Тож в нас на майданчиках нічого, крім конструктивної критики та офіційних коментарів з приводу критично важливих питань життя міста, за його участю не буде”, – сказав Улибін.

У коментарі представниці ІМІ Віталій Улибін розповів, що вже на місці з'ясувалося, що захід буде неформальним. 

“Журналістам просто сказали йти за першим заступником міського голови. Той привів усіх у ресторан, де вже був замовлений стіл для цього. Тобто це не було якесь спонтанне рішення. Наша журналістка повідомила про це редакцію, і ми вирішили, що брати участь у такому заході, який фактично є підміною понять, ми не будемо”, – розповів журналіст.

Водночас керівниця пресслужби Полтавської міської ради Марина Сєрова повідомила представниці ІМІ, що вона анонсувала захід так, як учора заявив перший заступник (у приміщенні міської ради. – Прим. авт.).

“Валерій Пархоменко самостійно визначив, що зустріч буде проведена не в приміщенні міської ради”, – сказала керівниця пресслужби.

Валерій Пархоменко пояснив представниці ІМІ, що змінив місце проведення пресконференції, бо в кабінеті, де мала відбутися його зустріч із медіа, відбувалася депутатська комісія.

“Змінив, бо там було засідання депутатської комісії, і, щоб не змішувати роботу, запропонував перейти на іншу територію. У закладі спілкувався на всі необхідні журналістам теми”, – сказав Пархоменко.

Як повідомляло видання “Полтавщина”, нещодавно Валерій Пархоменко заявив публічно про наміри балотуватися на посаду міського голови Полтави та активно просуває свою особу у власних соціальних мережах і на місцевому телеканалі “ІРТ-Полтава”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!