ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві журналісту відмовились надати докази перебування мера у відрядженні

06.09.2016, 15:47

6 вересня журналіст видання «Коло» Андрій Іванов на прохання допомогти перевірити, чи дійсно цього дня міський голова Полтави Олександр Мамай знаходиться у відрядженні, отримав відмову.

Про це повідомляє регіональна представниця ІМІ в Полтавській області.

– Я прийшов у міську раду разом із батьками учнів школи №3. Представники батьківського комітету полтавської школи №3 намагалися потрапити до мера міста, але Олександр Мамай поїхав у відрядження. Учора, 5 вересня, в Жовтневому районному судді Полтави мав відбутися розгляд справи, адже колишній директор Євгеній Романов позивається до Управління освіти Полтавського міськвиконкому. Нагадаємо, що його звільнили з посади, але Романов, а також частина батьків дітей та вчителів вважають, що незаконно. Але, за словами батьків, що були присутні на процесі, адвокат, представник відповідача, зараз у відпустці. Тому засідання суду перенесли і сам суд тривав не більше п’яти хвилин. Батьки вже вкотре хотіли поговорити про проблему з Полтавськім міським головою Олександром Мамаєм. Але він раптово поїхав у відрядження. Тому зустріч перенесли на 9 вересня. Батьки засумнівалися, що мер насправді у відрядженні і намагалися потрапити до кабінету, щоби пересвідчитися у цьому. Проте у кабінет до мера їх не пустили охоронці, – розповів журналіст Андрій Іванов.

Далі, за словами журналіста, виникла суперечка. Журналіст «Кола» попросив потрапити у кабінет, щоби пересвідчитися у відсутності мера, також хотів побачити наказ про відрядження.

– Згідно статті 26 закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» журналіст «має право відвідувати державні органи, органи місцевого самоврядування, а також підприємства, установи і організації та бути прийнятим їх посадовими особами». Але охоронці мені відмовили, посилаючись на те, що ключ від кабінету є тільки у міського голови, – сказав журналіст. – Крім того, коли я зранку (за 10 хвилин до приходу  батьків) прийшов до міської ради, охоронець спитав мене, куди саме йду. Відповів, що до мера, мене спитали, чи по запису, я відповів, що ні. Мене намагалися не пустити до міської ради. Причому мотивація була тому, що мера немає, що я «не записувався». Отже,  маю переконання, що мер все ж був на робочому місті, просто не захотів мати розмову з батьками.

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!