ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Польщі судять користувачку Facebook, яка в постах підтримувала російську агресію

03.03.2023, 12:00
Фото – depositphoto / Ivankmit / ZN.ua
Фото – depositphoto / Ivankmit / ZN.ua

Суд у Вроцлаві (Польща) почав розглядати справу щодо 59-річної жінки, яку звинувачують у схваленні агресивної війни Росії публікаціями у Facebook. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на польське видання PAP.

Викладачку Маржену Т. звинувачують у тому, що в період із 25 лютого до 15 травня 2022 року вона регулярно публікувала на своїй Facebook-сторінці контент, у якому висловлюється схвалення агресивної війни Росії проти України. У Польщі за це загрожує до п'яти років позбавлення волі. 

Серед того, що зачитав суддя під час засідання, Маржена Т. висловлювала думку, що перемога Росії “допоможе всім слов’янам”, що Путін “бореться за свій народ” і “стояв на чолі всіх народів, пригноблених сіонізмом”, що українці нібито “обстрілюють самі себе, а Росія атакує військові об’єкти”.

У суді жінка пояснила свої дописи “страхом війни й страхом за своїх дітей” та продовжила фактично виправдовувати Путіна, заявляючи, що його звернення перед вторгненням “не мало на увазі, що він хоче війни, йшлося лише про те, що правила порушено і НАТО наблизилося до кордонів Росії”. 

Подальший розгляд справи відклали до результатів експертизи щодо ментального здоров’я жінки.

Liked the article?
Help us be even more cool!