ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Польщі розробляють закон, який забороняє соцмережам блокувати користувачів

13.01.2021, 13:10
Фото – prismati.cl
Фото – prismati.cl

Міністерство юстиції Польщі готує законопроєкт, який заборонить адміністраторам вебсайтів соціальних мереж видаляти повідомлення і блокувати користувачів.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Euractiv.

У міністерстві стверджують, що, хоча соцмережі повинні слугувати платформою для свободи слова, дедалі частіше можна спостерігати надмірне втручання в контент, який публікується.

“Жертвами ідеологічної цензури часто стають представники різних польських рухів, чий онлайн-контент видаляється або блокується”, – сказав міністр юстиції Збігнев Зьобро.

“Час у Польщі ухвалити постанови, спрямовані на захист свободи слова в інтернеті від зазіхань з боку великих корпорацій”, – пояснив державний секретар міністерства юстиції Себастіан Калета, який контролює роботу над законопроєктом.

Відповідно до проєкту закону, адміністрація вебсайтів соцмереж не має права видаляти повідомлення або блокувати дії користувачів, якщо контент, поданий як основа для ухвалення рішення, не порушує польського законодавства.

Законопроєкт передбачає, що користувач отримає право подати скаргу на адміністрацію. На вебсайт соцмережі можна навіть подати до суду, якщо відповідь виявиться незадовільною або якщо адміністратори сайту не дадуть відповіді на скаргу протягом 48 годин.

Міністерство порівняло свій законопроєкт із рішеннями, застосовуваними в інших країнах, таких як Німеччина і Франція, зазначивши, однак, що вони керуються протилежними мотивами. “Ці країни роблять акцент на швидкому видаленні контенту, який вважається таким, що порушує закон, замість захисту свободи слова. Їхні постанови, отже, репресивні”, – написали в міністерстві юстиції як обґрунтування законопроєкту.

Як повідомляв ІМІ, раніше Twitter назавжди заблокував обліковий запис Дональда Трампа "через ризик подальшого підбурювання до насильства" та має намір передати офіційний акаунт президента США @POTUS Джо Байдену в день інавгурації.

Також Twitter заблокував акаунт виборчого штабу Дональда Трампа @TeamTrump. 

Крім того, заблоковано профілі Трампа у Facebook та Instagram.

Liked the article?
Help us be even more cool!