ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Польщі невідомі через радіосигнал зупинили 25 пасажирських потягів

Польська залізниця. Фото – Jakub Hałun / CC BY-SA 4.0
Польська залізниця. Фото – Jakub Hałun / CC BY-SA 4.0

У Польщі невідомі зупинили 25 пасажирських потягів впливом на радіосигнал. Про це повідомив речник державної компанії “Польська залізниця”, пише DW

Інцидент стався вдень 29 серпня, потяги були зупинені під час руху в чотирьох регіонах.

Небезпеки для пасажирів не було, згодом потяги рушили у визначених напрямках. Зупинення тривало сім хвилин. 

У польських потягах радіотехніка працює без шифрування. Послідовність сигналів на спеціальній частоті зупиняє потяги. Завдяки цій системі багато разів вдавалося уникати залізничних катастроф, пишуть видання Dziennik Gazeta Prawna та Wyborcza.pl.

За останні кілька днів сталися декілька хакерських нападів на польську залізничну мережу. Видання зазначає, що польська залізниця є найважливішим транспортним маршрутом для постачання військової допомоги із Заходу до України.

Як нагадує DW, два дні тому поліція затримала двох чоловіків у Білостоці на сході країни. Слідчі вилучили в них радіоапаратуру. Ймовірно, ці особи, одна з яких є співробітником поліції, зупинили п'ять пасажирських потягів і один товарний. Раніше також повідомлялося про випадки зупинення потягів на заході Польщі. Під час зупинення лунав російський гімн, а також один раз промова Путіна.

Як повідомляв ІМІ, у Польщі Агентство внутрішньої безпеки разом з поліцією затримало двох росіян, які поширювали пропагандистські матеріали російської ПВК “Вагнер”.

Liked the article?
Help us be even more cool!