ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Польщі хочуть обмежити пересування журналістів кулуарами Сейму

21.11.2016, 11:44

Польські журналісти протестують проти планів керівництва Сейму обмежити пересування представників ЗМІ у кулуарах парламенту. Про це йдеться у відритому листі до маршалка нижньої палати польського парламенту, який підписали керівники 28 ЗМІ, повідомляє Укрінформ.

“Пропозиції, спрямовані на обмеження свободи у роботі журналістів, фоторепортерів і технічних груп викликають спротив, насамперед, з огляду на обмеження права громадян на отримання інформації”, - йдеться у відкритому листі.

Керівники ЗМІ висловили сподівання, що зміни вводитимуться виключно після серйозних консультацій з представниками медіа.

Декілька місяців тому керівництво канцелярії Сейму запропонувало розмістити парламентських журналістів у Сеймі лише у виділеному приміщенні і заборонити їм пересуватися коридорами парламенту. Після інциденту під час прес-конференції у вересні віце-маршалка Сейму Ришарда Терлецького (бійка одного з відвідувачів Сейму і представника прес-служби Сейму – ред.), цю роботу планувалося прискорити.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні польського фотокореспондента видання “Super Express” Павела Домбровського позбавили на рік акредитації у Сеймі, до 20 вересня 2017 р. Фотокор сфотографував депутатку Сейму Лідію Ґондек, коли вона сиділа босою у пленарній залі Сейму. На думку Канцелярії Сейму, фото “нищить повагу до парламенту та суперечить широко прийнятій особистій культурі та такту”.

Liked the article?
Help us be even more cool!