ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Польщі поліція приходила додому до журналістів, які зняли акцію на російському концерті

10.12.2018, 10:59
Фото - OKO.press

У Польщі поліція приходила додому до журналістів місцевого порталу “OKO.press”: їх хотіли обшукати та вимагали віддати відео, на якому записано, як польські активісти під час концерту російського хору Александрова в Бидґощі протестували проти агресії Росії в Україні. Про це повідомляє український щотижневик у Польщі “Наше слово” з посиланням на OKO.press.

“Сьогодні (8 грудня) близько полудня поліція з’явилася в будинках наших двох журналістів. Одного не застали вдома, друга особа – операторка, що співпрацює з OKO.press, була вдома. Вона готувала день народження для свого дворічного сина та збиралася піти, щоб отримати подарунок на день народження, який раніше замовила”, – написав портал.

Як пише видання, двоє цивільних осіб, які з’явилися вдома в операторки, пояснили, що вони – з районного відділення поліції у Варшаві VI і прийшли у зв’язку з відеоматеріалом, записаним днем раніше в Бидґощі.

Операторка просила відкласти візит на будь-який інший час, тільки б не псувати синові день народження, проте правоохоронці вимагали показати всю техніку. В поліціянтів хоч і був ордер на обшук, але співпрацівниця OKO.press не могла допроситися спокійно з ним ознайомитись. Операторка пояснювала, що матеріали охороняються журналістською таємницею, казала, що зараз приїде її юрист, і просила почекати на нього. Проте, пише видання, безуспішно. Поліціанти погрожували не лише обшуком всього помешкання, а й вилученням усіх комп’ютерів, карт пам’яті та дисків.

Візит закінчився тим, що поліція забрала цифровий носій інформації з записом події. На думку журналістів, це очевидне порушення і неповага до журналістської таємниці.

Як нагадує видання, 7 грудня у місті Бидґощі під час концерту хору російської армії ім. Александрова двоє поляків Рафал Сушек і Міхал Войцещук вибігли на сцену і розвернули банери з написами “Кремлівський рашизм – геть за Дон”  та “Слава українцям, які воюють за вашу і нашу свободу”. Вони теж вигукували гасла “Кремлівський рашизм – геть за Дон” і “Лапи геть від України!”, розвертаючи польський і український прапори.

На прохання організаторів концерту, польських активістів та журналістів OKO.press змусили покинути приміщення, де відбувався концерт.

Liked the article?
Help us be even more cool!