ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У польському парламенті заборонили розповсюджувати газету через антисемітську статтю

15.03.2019, 14:37
Фото - newsweek.com

Польські парламентарі заборонили розповсюджувати на території установи націоналістичний тижневик “Тільки Польща”, на сторінках якого нещодавно вийшов антисемітський матеріал. Про це повідомляє Центр прав людини ZMINA з посиланням на видання Newsweek.

Тижневик з антисемітською статтею вийшов 14 березня. На одній зі шпальт видання була розміщена стаття під заголовком “Як розпізнати єврея?”, де автор критикував панельну дискусію щодо поляків під час Голокосту, яка відбулася на нещодавній конференції в Парижі. Матеріал також супроводжувався фотографією Яна Гросса, польського єврея, який викладає в Прінстонському університеті.

Дослідник, якого в 1996 році нагородили орденом “За заслуги” Республіки Польща, потрапив під тиск націоналістів, адже часто говорить про те, що поляки активно співпрацювали з нацистами під час Другої світової війни та допомагали вбивати польських євреїв.

Як пише видання, публікація, можливо, б не викликала такої реакції, якщо б тижневик разом з іншою кореспонденцією не привезли до нижньої палати Сейму країни. Під час засідання, на якому депутати заборонили розповсюджувати видання, голова парламентської прес-служби Анджей Гжегжолка заявив, що відтепер перелік видань, які надходять до законодавчого органу, переглянуть, щоб запобігти повторенню таких ситуацій.

У свою чергу депутат від опозиції Міхал Камінський закликав прокурорів почати розслідування, оскільки розпалювання ненависті на ґрунті раси або релігії є злочином у країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!