ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Покровську на мітингу на журналістку напали прихильники міського голови

26.01.2017, 10:56

25 січня в місті Покровськ (колишній Красноармійськ) Донецької області мітингувальники перешкоджали журналістці одного з місцевих сайтів, штовхаючись та намагаючись вирвати з її рук апаратуру. Про це повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції  в Донецькій області.

Інцидент стався під час проведення санкціонованого мітингу під будівлею Покровської міської ради на площі Шибанкова.

Журналістка звернулася із заявою про перешкоджання до Покровського відділу поліції.

Слідчий відділ Покровського відділу поліції ГУНП в Донецькій області розпочав кримінальне провадження за ч.2 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Поліція повідомляє про проведення слідчих дій, які “спрямовані на всебічне, повне і неупереджене дослідження обставин правопорушення”.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні взято на особистий контроль начальником Покровського відділу поліції.

Як повідомляє 24 канал, напад стався на журналістку сайту DDK Олену Соболенко, яка останні кілька місяців висвітлювала діяльність міського голови Руслана Требушкіна.

За інформацією каналу, журналістка з редакційним завданням від сайту відвідала мітинг, який організував міський голова на власну підтримку. Одна з прихильниць міського голови Валентина Грицутіна зі сцени мітингу висловила своє невдоволення матеріалами журналістки, а потім закликала присутніх людей напасти на Олену Соболенко, тому що її журналістські матеріали розповідали про корупцію з боку міського голови, зазначає канал.

Після цього натовп агресивних людей накинувся на журналістку, вдаривши її і розбивши техніку.

“Вони почали кричати і оточувати мене. Хтось схопив мене за капюшон, і ще кілька людей били мене по ногах і по обличчю. Поліція не відразу відреагувала, але потім все-таки підійшли поліцейські й дали мені можливість піти”, - розповіла журналістка Олена Соболенко.

Канал зазначає, що проти міського голови Руслана Требушкіна відкрито дві кримінальні провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів і перевищення службових повноважень.

В коментарі ІМІ Олена Соболенко уточнила, що напад вважає перешкоджанням, аніж побиттям. За даним фактом вона і звернулась до поліції.

“Директорка сказала бабусям, що там були, що - я журналістка. На мене напали десь 10 людей, виривали фотоапарат, били по ногах, там, де сапожки, за капюшон тримали”, - розповіла вона, додавши, що помітних тілесних побоїв не було.

Фото - DDK

Liked the article?
Help us be even more cool!