ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Play Market з’явився фейковий додаток, який імітує українське військове радіо "Армія FM"

17.12.2020, 10:41

У сервісі Google Play Market з’явився додаток “Армія FM онлайн”, який немає жодного стосунку до українського військового радіо “Армія FM”. 

Про це повідомляє “Армія FM” на офіційній фейсбук-сторінці.

“Ми виявили в Play Market додаток “Армія FM онлайн” для прослуховування нібито нашого радіо. Попереджаємо: жодного відношення до нас цей додаток немає! Там грає ворожа пропагандистська музика з-за порєбріка”, – йдеться в повідомленні.

Редакція “Армія FM” просить перейти за посиланням та поскаржитися на застосунок, вказавши причиною скарги “імітацію та наслідування”.

Окрім того, редакція українського військового радіо радить бути пильними під час встановлення будь-якого застосунку на свій смартфон, оскільки “російські вороги не відпочивають. Інформаційна війна триває”.

За даними проєкту “По той бік новин”, після встановлення цього додатка користувач отримує перелік нібито українських радіостанцій, доступних для прослуховування. Але в разі вибору “Армія FM” застосунок видає прямий ефір “Радіо Звєзда” – радіостанції, яка входить до медіахолдингу Міністерства оборони Росії.

Як повідомляє Лабораторія цифрової безпеки, зробивши перевірку політики конфіденційності, вони з'ясували, що цей застосунок збирає персональну інформацію користувачів, геолокацію. 

“Якщо реєструватися в додатку за допомогою фейсбуку – ще й такі дані, як основна інформація профілю, фотографії користувачів, пошта, чекіни. Та, звичайно, передає цю інформацію третім сторонам”, – йдеться в повідомленні.

Це не нова тактика атак, її вже використовували, наприклад, розміщуючи фейкові застосунки WhatsApp. Тож про це варто пам'ятати не лише в контексті цього додатка, зазначає Лабораторія.

Лабораторія цифрової безпеки радить перед тим, як завантажувати застосунки, перевіряти розробників або шукати посилання на додаток на офіційних сайтах.

Також можна перевірити, яким додаткам та вебсайтам ви надаєте інформацію та яку саме: через Google та Facebook.

Справжнє радіо “Армія FM” можна слухати в застосунку “Джура”. Це додаток для військових. Інших застосунків у них поки що немає. Також можна слухати на сайті радіо.

Liked the article?
Help us be even more cool!