ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Пирятині на концерті Козловського журналістці подряпали руки, забороняючи зйомку

26.12.2016, 11:44

24 грудня у Пирятині (Полтавська область) під час концерту Віталія Козловського один з організаторів заходу забороняв журналістці ТРК “Пирятин” Альоні Гуленко знімати виступ співака, намагався побити камеру, знищив відеокасету та подряпав руку журналістці. Про це представниці ІМІ в Полтавській області повідомила головна редакторка ТРК “Пирятин” Ірина Уляницька.

“Це перший подібний випадок. Прийшли, як завжди, на такі заходи знімати. Як виявилося, то був один із організаторів концерту. На жаль, немає його на фото.  Говорив, що знімати не можна і все, вхопив камеру, хотів трощити”, – розповіла Ірина Уляницька.

Журналістка викликала поліцію та написала заяву.

“Бажання показати глядачам сюжет із чудового концерту Віталія Козловського, що відбувався в Пирятинському РБК, закінчилося для представника ТРК “Пирятин” геть не тим, чого очікували. А саме: перешкоджанням професійній журналістській діяльності (ст. 171 КК України), спробою незаконного заволодіння майном, агресивним поводженням із журналісткою та пошкодженням касети із записом та накамерного світла. Підкреслимо, зйомка відбувалася в публічному місці. Жодних попереджень про заборону чи обмеження відеофіксації події телебачення не отримувало. Невідомий, не представившись, підбіг, щойно розпочався концерт, вихватив камеру із криками про заборону зйомки та погрозами розбити камеру. Журналіст намагалася вмовити не бити камеру, а просто стерти запис. І лише завдяки допомозі третьої особи камера таки залишилася ціла. Касету нападник знищив, роздавивши в руці, світло від камери відламав. Таким чином журналіст залишилася з подряпаними руками (результат битви за камеру), а глядачі без репортажу з концерту. На місце події було викликано наряд поліції, журналіст написала заяву”, – розповіла Уляницька.

Менеджерка співака Юлія запевняє, що заборони знімати як такої не було, а інцидент виник тому, що журналісти попередньо не акредитувалися.

“Ми про інцидент дізналися пост-фактум, уже після концерту. Є місцевий організатор, який займався організацією концерту. Наскільки я знаю, уже під час концерту, коли я була за кулісами, а Віталій на сцені, почався конфлікт. Журналісти не акредитувалися на концерт і не взяли у нього дозволу на зйомку. Вони почали знімати, а він попросив вимкнути камери або компенсувати їм вартість цієї касети, яка уже була знята, і забрати. Вони відмовилися це робити, таким чином виник конфлікт”, - пояснила Юлія.

Менеджерка співака зізнається, що “ситуація досить прикра”, і запевняє, що до цього випадку артист жодного стосунку не має. “Організатор концерту залишає за собою право дозволяти чи забороняти зйомку. Якщо до мене звертаються, я дозволяю зйомку без проблем. Але у даному випадку журналісти не звернулися”, – зазначила менеджерка.

Вона також додала, що організатор був дещо неправий під час конфлікту, але розривати через це робочі стосунки із ним не планують. “Я поговорила з ним, висловила прохання, аби у подальшому всі моменти щодо зйомок погоджували зі мною. Зйомки абсолютно відкриті, якщо на них попередньо акредитуватися. Ми це робимо для того, аби розуміти, хто знімає і для чого, де потім з’явиться сюжет”, – сказала менеджерка співака.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!