ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У підозрюваних у вбивстві Бузини примусово відібрали біологічні зразки

13.07.2016, 11:04

12 липня на підставі ухвал Печерського райсуду м. Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства журналіста Олеся Бузини експерти примусово відібрали біологічні зразки у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука. Про це повідомляється на сайті прокуратури міста Києва.

Як зауважують у прокуратурі, проведення даної слідчої дії обумовлено тим, що підозрювані неодноразово відмовлялися повторно надати біологічні зразки на експертне дослідження.

У той же час, зазначає прокуратура, на думку слідчих та процесуальних керівників у кримінальному провадженні, попередній відбір зразків ДНК Медведька та Поліщука, який здійснювався слідчими національної поліції одразу після їхнього затримання, відбувся із порушеннями вимог КПК, на чому також неодноразово наголошувала і сторона захисту.

“Процедура відбору зразків відбулася за присутності адвокатів А. Медведька та Д. Поліщука, із дотриманням вимог КПК України та забезпеченням прав і свобод підозрюваних. Документування перебігу слідчої дії здійснювалося у присутності понятих та за допомогою відеофіксації. Зауважимо також, що біологічні зразки були відібрані у найменш інвазивний спосіб, жодним чином не порушуючи права на повагу до гідності освідуваної людини”, - заявила прокуратура.

У прокуратурі зазначають, що повторний відбір біологічного матеріалу підозрюваних та їхнє подальше дослідження в альтернативній експертній установі “допоможуть усунити будь-які сумніви у необ’єктивності проведення судової експертизи, та матимуть суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та прийняття у ньому законного процесуального рішення”.

Разом з тим, повідомляє Інтерфакс-Україна, в прес-службі прокуратури спростували заяви адвокатів і деяких народних депутатів про побиття правоохоронцями Медведька та Поліщука під час примусового відбору зразків біологічного матеріалу. “Ніякого побиття не було, здійснювався примусовий забір біологічних зразків”, - підкреслили в прокуратурі Києва.

Як повідомляв ІМІ, Олесь Бузина був застрелений 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. Андрій Медведько і Денис Поліщук, яких підозрюють у вбивстві Бузини, були заарештовані 18 червня 2015 р.

Пізніше Поліщук вийшов під заставу в 5 млн грн, яку вніс бізнесмен Олексій Тамразов. Медведько і Поліщук заперечують свою причетність до вбивства.

28 січня 2016 року Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід для підозрюваного у вбивстві Андрія Медведька - замість цілодобового домашнього арешту було застосовано частковий.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі цих підозрюваних у цьому злочині. Адвокат Андрія Медведька і Дениса Поліщука Сергій Войченко заявив, що проведена судова молекулярно-генетична експертиза у справі про вбивство Олеся Бузини не може свідчити про вину підозрюваних у скоєнні даного злочину.

Фото - Фейсбук Сергій Войченко

Liked the article?
Help us be even more cool!