ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Парижі під посольством РФ вимагатимуть звільнити Сенцова та інших політв'язнів

12.06.2018, 15:55
Фото - Укрінформ

У Парижі 13 червня відбудеться акція за звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка та всіх українських політв'язнів, які утримуються в РФ. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на RFI.

“У Парижі 13 червня, напередодні відкриття чемпіонату світу з футболу, перед будівлею російського посольства у Франції відбудеться акція за звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка та всіх українських політв'язнів”, - йдеться в повідомленні.

Її організовують дві асоціації, що базуються в Парижі: Ukraine Action і “Колектив Кольченка”.

Попередня акція на підтримку Сенцова в Парижі відбулася 2 червня.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

31 травня засуджений до 10 років ув’язнення у Росії український активіст Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова, але згодом припинив.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Кольченко відбуває термін в Копійську Челябінської області.

Liked the article?
Help us be even more cool!