ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ПАРЄ представниця каналу "Росія 1" заважала спілкуванню Геращенко з журналістами

24.01.2019, 15:24
Фото - скріншот з відео Андрія Лавренюка

У Парламентській Асамблеї Ради Європи представниця одного із російських державних телеканалів “Росія 1” Ольга Скабєєва намагалася спровокувати українських депутатів та заважала роботі інших журналістів, повідомляє Укрінформ.

Інцидент стався 24 січня після ухвалення ПАРЄ резолюції, в якій захоплених Росією українських моряків визнано військовополоненими та міститься вимога їх негайного звільнення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу зі Страсбурга, Скабєєва провокативно й агресивно намагалася втручатись у спілкування першої заступниці голови Верховної Ради України Ірини Геращенко з українськими журналістами.

Геращенко під камери зачитувала російською мовою звернення до родин російських військовослужбовців та інших російських громадян, які брали участь у бойових діях проти України, але були захоплені, нині утримуються на українській території та занесені до списків для обміну на українських військовополонених і політичних заручників у Росії.

“Українська сторона зверталася до Росії з проханням: заберіть своїх, віддайте наших”, – наголосила перший віце-спікер.

Втручання Скабєєвої викликало обурення з боку деяких представників ЗМІ, а також народного депутата Борислава Берези, який фізично “прикривав” колегу по парламенту та заблокував доступ до Геращенко представників “групи підтримки” російського державного телеканалу.

Як зазначає Укрінформ, закликати до порядку російську пропагандистку також намагалися працівники прес-служби РЄ.

Присутні працівники служби безпеки Ради Європи в ситуацію не втручалися.

Liked the article?
Help us be even more cool!