ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Парижі заборонили сексизм в рекламі

31.03.2017, 11:31

У Парижі (Франція) 29 березня після скандалу з рекламою Saint Laurent, що принижує жіночу гідність, ввели заборону на сексизм у рекламі, повідомляє Новое время з посиланням на The Independent.

Міський голова Парижа Анн Ідальго пообіцяла не допускати поширення і просування таких, що принижують гідність, рекламних зображень. Під заборону потрапляє реклама, яка принижує і об'єктивує жінок і чоловіків, дискримінує людей за сексуальною орієнтацією та расовою ознакою.

Паризька влада зобов'язала рекламодавців, які платять за місця на щитах і плакатах по всьому місту, перевіряти, чи не несе їх нова кампанія сексистський або дискримінаційний характер. За виконанням нового закону буде стежити компанія JC Decaux, яка займається розміщенням реклами на білбордах Парижа.

Рішення звузити межі дозволеного у рекламі було викликане весняною кампанією бренду Saint Laurent, яка спровокувала хвилю негативних відгуків і скарг. На думку суспільства, два знімка кампейна принижують жіночу гідність: на одному фото занадто худа модель лежить на підлозі в ажурних колготках, широко розставивши ноги; на другому – дівчина у відвертій і принизливій позі спирається на табурет.

© Saint Laurent; hiandramartinez/Instagram

Аналогічні закони вже діють в Лондоні та Женеві.

Liked the article?
Help us be even more cool!