ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ПАРЄ закликали звільнити Сенцова

24.05.2018, 11:25

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з гуманітарних наслідків збройного конфлікту в Україні Егідіюс Варейкіс закликав негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в Росії до 20 років колонії. Про це повідомляє Громадське з посиланням на сайті ПАРЄ.

“Десять днів тому Сенцов почав безстрокове голодування, і я хвилююся за стан його здоров’я. Закликаю негайно звільнити його із гуманітарних міркувань”, - заявив Варейкіс.

Також він нагадав про резолюцію ПАРЄ, що була ухвалена на початку 2018 року на основі його доповіді.

Документ закликає звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають на території Росії і анексованого Криму, а також допустити до них міжнародних спостерігачів для моніторингу стану їх здоров’я та умов утримання.

Варейкіс також додав, що Сенцов є одним з 64 українських в’язнів, яких притягнули до відповідальності на політично мотивованій основі.

Як повідомляв ІМІ, засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!