ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Пакистані жінку засудили до страти через поширення зображень у WhatsApp

20.01.2022, 14:06
Фото – aljazeera.com
Фото – aljazeera.com

Пакистанський суд засудив до страти жінку за “блюзнірство” через поширення зображень, які нібито ображають пророка Мухаммеда.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Al Jazeera.

Суд відбувся в місті Равалпінді на півночі країни. Судді ухвалили смертний вирок 26-річній Аніці Атік за звинуваченням у блюзнірстві.

“Блюзнірські матеріали, які жінка поширювала у WhatsApp, а також карикатури, які вона отримувала та надсилала в повідомленнях, є тотально неприйнятними для мусульманина”, – заявив суддя Аднан Муштак.

Повідомляється, що Атік звинуватили в блюзнірстві ще в травні 2020 року. Позов проти неї подав чоловік, який познайомився з нею в інтернеті та отримав у повідомленні карикатури після того, як вона “відмовилася бути дружньою до нього”.

ЗМІ зазначає, що смертний вирок для Атік має бути підтверджений Верховним судом у Лахорі, тож жінка ще має шанс на успішну апеляцію. Блюзнірство вважається серйозним злочином у Пакистані. З 1990-х років щонайменше 80 осіб було вбито за звинуваченнями в блюзнірстві проти релігії. Статті, які засуджують блюзнірство, входять до кримінального кодексу Пакистану, проти чого неодноразово виступали правозахисні організації.

Liked the article?
Help us be even more cool!