ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Пакистані відпустили журналістку, яку спершу викрали

07.06.2018, 12:04
Фото - Flickr/University of Lahore

У Пакистані 6 червня відпустили журналістку Гуль Букарі, яку спершу викрали на кілька годин. Про це повідомляє Media Sapiens з посиланням на Reuters.

Пакистансько-британська журналістка й правозахисниця відкрито критикувала армію та звинувачувала військових у втручанні в політику. Вона робила це як у своїх статтях, так і в медіа та соцмережах із наближенням виборів 25 липня.

Крім того, Гуль Букарі виступала на захист колишнього прем'єр-міністра країни Наваза Шарифа, якого торік усунули від влади.

Після звільнення журналістка повідомила у Twitter, що вона почувається добре, подякувала всім, хто за неї хвилювався, і попросила поважати її право на приватність.

Як повідомили чоловік Букарі та її колеги, журналістка їхала на зйомку програми на телебаченні в м. Лахорі, коли її машину заблокували, а саму журналістку схопили й відвезли в невідомому напрямку.

Правозахисники засудили викрадення Гуль Букарі, назвавши його та інші подібні випадки спробами залякати й заглушити критиків пакистанського військового керівництва.

Торік п'ять блогерів зникли на декілька тижнів, перш ніж чотирьох з них звільнили. Усі четверо виїхали за кордон, а двоє після цього повідомили ЗМІ, що під час їхнього утримання їх катували представники державної спецслужби. Органи влади Пакистану категорично заперечували причетність до зникнень.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шариф постав перед Верховним судом Пакистану через викриття прихованих статків його сім’ї в розслідуванні Panama Papers. Довести його провину вдалося завдяки шрифту Calibri.

Liked the article?
Help us be even more cool!