ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ОВК 151 на Полтавщині не пускали журналістів

20.07.2016, 12:17

19 липня приблизно опівночі у Лохвицьку РДА (саме там знаходиться ОВК округу 151) не пускали журналістів. Зокрема, перешкоджали професійній діяльності журналістці-фрілансеру Олені Задорожній, повідомляє регіональна представниця ІМІ в Полтавській області. 

– Вчергове прийшла на ОВК, на вході у приміщення побачила правоохоронців, навпроти невідомі люди у формі. Правоохоронці відмовились мене пропустити. На запитання чому, посилались на якесь розпорядження. Я поцікавилась, чиє саме розпорядження, сказали – не знають. Коли я стала апелювати до своїх прав як журналіста, вони ходили у приміщення, питали в когось дозволу мене пропустити, – розповіла Олена Задорожна у коментарі регіональній представниці ІМІ в Полтавській області.

Також журналістка додала, що забороняти їй перебувати на ОВК не мали жодних підстав, адже вона представилась, мала при собі документи, що підтверджують професійну діяльність – посвідчення НСЖУ, прес-карту міжнародного зразка.

– Потім приїхала Надія Савченко, почала говорити, що тих, хто пройшов, вона взяла на поруки, і пояснювати, чому не пускали журналістів, – розповіла Олена Задорожна.– Ми просили, щоб вона провела нас як нардеп, але одночасно з нею спустився один із членів ДВК, і нас пропустили.

 

19 липня вдень з’явилося повідомлення про замінування Лохвицької РДА, у приміщенні якої знаходиться ОВК 151 округу. Однак згодом поліція повідомила, що інформація про замінування не підтвердилася. Того ж дня під ОКВ 151 округу мітингували.

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!