ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії затриманому за футболку з прапором України присудили моральне відшкодування

28.04.2023, 13:20

У Росії 27 квітня Центральний районний суд Новосибірська визнав незаконним привезення Андрія Корольчука, який вийшов на пробіжку з прапором України, з Бердська до відділу поліції Новосибірська. Суд стягнув компенсацію моральної шкоди з Російської Федерації в 15 тисяч рублів, повідомив адвокат Василь Дубков, передає проєкт Радіо Свобода "Кавказ.Реалії".

Корольчук у вересні пробігся на фестивалі бігу у футболці із синьо-жовтим прапором. Бігун говорив, що "був як в анабіозі" після початку повномасштабного російського військового вторгнення РФ в Україну, де живуть його родичі, і вдягнув футболку з почуття солідарності з рідними. На старті він прикрив прапор курткою, щоб його точно пропустили, але все пройшло спокійно – ніхто з учасників та спостерігачів відкрито не реагував. Того ж дня Корольчуку повідомили, що за домашньою та робочою адресами його шукає поліція.

"Знаєте, яка зараз ситуація в країні? До нас дійшла інформація, що ви бігли з українським прапором. Потрібно, щоб ви дали з цього приводу пояснення", – повідомив бігунові телефоном оперативник.

Корольчук сам прийшов до відділу поліції в Бердську, де йому заявили, що доставлять його до Центрального відділу до Новосибірська. Там співробітник центру "Е" (відділ з "боротьби з екстремізмом" МВС) запитував Корольчука про "стосунок до спецоперації" і просив показати татуювання, не уточнюючи, які саме (у Корольчука взагалі немає тату). Через два дні провадження в справі за статтею про дискредитацію ЗС РФ припинили за відсутністю правопорушення.

Liked the article?
Help us be even more cool!