ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Норвегії Facebook та Instagram тимчасово заборонять відстеження користувачів для реклами

У Норвегії гігантам соціальних мереж Facebook та Instagram незабаром тимчасово заборонять відстежувати користувачів в інтернеті, щоб націлювати на них рекламу.

Про це з посиланням на Politico пише "Європейська правда".

Служба наказала американській технологічній фірмі Meta, материнській компанії Facebook та Instagram, припинити показувати користувачам у Норвегії персоналізовану рекламу на основі їхньої активності в інтернеті та місця перебування. 

Заборона набуде чинності із серпня, згідно з наказом, надісланим Meta 14 липня.

Рекламна практика Meta у Facebook та Instagram наразі передбачає "оброблення дуже приватних і чутливих персональних даних за допомогою дуже непрозорих і нав'язливих операцій з моніторингу та профілювання", – пояснює норвезьке агентство Datatilsynet.

Facebook та Instagram зможуть показувати людям кастомізовану рекламу, але лише на основі інформації, яку користувачі вказують у розділі "Про себе" у своїх профілях.

Якщо компанія Meta не виконає розпорядження, їй загрожують щоденні штрафи в розмірі 1 мільйона норвезьких крон (89 500 євро).

Тимчасову заборону можуть скасувати, якщо Meta знайде спосіб легально обробляти персональні дані й надасть користувачам право відмовитися від таргетованої реклами, заснованої на відстеженні, йдеться в наказі.  

Обмеження запровадили після того, як 4 липня Суд Європейського Союзу постановив, що Meta незаконно збирала дані людей, щоб таргетувати на них рекламу без їхньої прямої згоди на основі "законного інтересу" фірми.

Liked the article?
Help us be even more cool!