ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині закидають Facebook зловживання персональними даними

20.12.2017, 11:37

Американська компанія Facebook діє всупереч європейським нормам щодо збору та обробки даних. Такого попереднього висновку доходять експерти Федерального антимонопольного відомства Німеччини. Висновки, оприлюднені 19 грудня, базуються на проведеному аналізі дій соцмережі Facebook, повідомляє DW.

У відомстві наголосили, що компанія, якій, окрім соцмережі, належить також месенджер WhatsApp, “збирає із третіх джерел будь-який вид даних користувачів” та прив'язує її до Facebook-акаунта. Третіми джерелами, крім WhatsApp, називають платформу для обміну відео- та фотоматеріалів Instagram, що також належить Facebook, та веб-сайти інших операторів, які технічно пов'язані з Facebook.

Як правило, інформацію про поведінку користувачів у мережі збирають без відома самих користувачів, зазначили у відомстві. Тож обсяги та масштаби збирання даних, до яких вдається американська компанія, суперечать чинним у Європі нормам щодо цього, зазначається у звіті.

Так само експерти антимонопольного відомства вказують у своєму аналізі й на те, що Facebook посідає домінуюче положення на ринку Німеччини. На тлі цього вони вважають, що компанія має враховувати відсутність у користувачів Німеччини справжньої реальної альтернативи, щоб перейти в іншу соціальну мережу.

У самій компанії заперечують такі твердження відомства. Представники американського інтернет-гіганта наголошують, що популярність не тотожна домінуючому положенню на ринку. Ще одним аргументом компанії є те, що на сьогодні у Німеччині користувач інтернетом користується в середньому сімома програмами чи додатками, а половина німецьких інтернет-юзерів взагалі не користується Facebook.

З 2016 року відомство проводить службове розслідування щодо Facebook на предмет порушень компанією правил збору даних користувачів. Рішення очікується не раніше червня 2018 року.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!