ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині ув'язнили чоловіка, який надсилав листи з погрозами, зокрема, і журналісткам

18.11.2022, 10:00
Фото – DW
Фото – DW

Регіональний суд у Німеччині засудив до майже шести років позбавлення волі 54-річного чоловіка, який протягом 2000–2007 років написав понад 80 листів з погрозами на адресу публічних діячок, зокрема адвокаток, політикинь та журналісток.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на DW.

Суддя Корінна Дістлер визнала жителя Берліна, якого ідентифікували як Александера М., винним у низці правопорушень, зокрема в публічному підбурюванні до скоєння злочину, погрозах, образах, примусу, порушенні громадського спокою і розпалюванні ненависті.

Сам підсудний у своєму останньому слові заперечив усі звинувачення. Він заявив, що був учасником праворадикальної групи в даркнеті, але не писав повідомлень і не скоював жодних злочинів.

Як встановило слідство, протягом серпня 2018 – березня 2021 року чоловік надіслав електронною поштою, факсом або текстовими повідомленнями понад 80 повідомлень з образами й погрозами вбивством.

Листи отримували переважно публічні діячки – адвокатки, політикині та журналістки. Деякі листи містили підпис “Хайль Гітлер”.

Назва “NSU2.0”, яка містилася в листах, відсилала до правоекстремістського угруповання, яке в період із 2000 до 2007 року вбило дев'ять мігрантів та жінку-поліцейського.

Прокуратура вимагала для Александера М. покарання у вигляді позбавлення волі строком на сім років і шість місяців.

Liked the article?
Help us be even more cool!