ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині пропонують надати спецслужбі право перехоплювати вміст чатів у месенджерах

27.03.2019, 11:26
Фото - mobilemarketing.com.ua

Федеральному відомству з охорони конституції Німеччини (BfV) необхідно надати повноваження з перехоплення зашифрованого вмісту чатів і голосових повідомлень у месенджерах.

З відповідною ініціативою МВС Німеччини виступило 26 березня, повідомляє DW.

Міністерство пояснює необхідність зміни законодавства тим, що радикальні ісламісти і праві екстремісти використовують месенджери під час підготування злочинів.

Крім того, МВС Німеччини пропонує наділити співробітників BfV правом на проведення “онлайн-обшуків”, під якими розуміється прихований доступ до персональних комп'ютерів, смартфонів та інших аналогічних пристроїв з можливістю читання їхніх даних. Однак такі дії можливі лише за наявності підозр у підготуванні тяжких злочинів, підкреслили в міністерстві

Ще одне запропоноване нововведення – можливість для спецслужб у майбутньому зберігати дані неповнолітніх. Зараз німецьке законодавство дозволяє таку практику лише щодо підлітків, які досягли 14 років.

За інформацією МВС Німеччини, в зоні бойових дій у Сирії та Іраку досі можуть перебувати сотні неповнолітніх з Німеччини, які або виїхали до цього регіону разом з батьками – прихильниками радикальних поглядів, або народилися там. Цим і обумовлено пропозицію міністерства.

Liked the article?
Help us be even more cool!