ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині підвищують сплату за суспільне телемовлення задля боротьби з фейками

11.08.2021, 10:33
Фото - migrant.biz.ua
Фото - migrant.biz.ua

Конституційний суд Німеччини ухвалив рішення про підвищення на 86 центів оплати за суспільне телемовлення задля більш ефективної боротьби з фейками, повідомляє Le Monde. 

Віднині кожна родина сплачуватиме 18 євро 36 центів щомісяця (замість 17,50 які платили досі). Цю суму у лютому 2020 року встановила незалежна комісія KEF (Комісія з вивчення фінансових потреб суспільних ЗМІ). 

Редакції ж вимагали більшої суми: 19 євро 34 цента. Питання спричинило багато протестів, і врешті-решт його долю мали вирішувати у вищій судовій ієрархії. 

Судді Конституційного суду в місті Карлсруе прийняли рішення підтримати підвищення сплати, враховуючи той факт, що радіо та телекомпанії мають зростаюче значення у часи, що ознаменовані “з одного боку потоком складної та багатофакторної інформації та, з іншого, однобокими позиціями, інформаційними фільтрами, неправдивою інформацією та deepfakes”. 

Повідомляється, що бюджет на 2021-2024 роки, який було підвищено на 1,5 мільярдів, мусить дозволити ЗМІ доносити аудиторії “правдиву перевірену інформацію, пошук якої проводився з усією серйозністю, і яка дозволила б відрізнити факти від поглядів, не даючи гонитві за сенсаціями взяти верх”.

Liked the article?
Help us be even more cool!