ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині недобудований палац Гітлера стане оперним театром

Палац з'їздів у Нюрнберзі, де проводилися загальнонімецькі партійні заходи націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини на чолі з Адольфом Гітлером, тепер стане оперним театром, повідомляє DW.

Будівництво палацу розпочали 1935 року за проєктом архітектора Людвіга Руффа. Сьогодні будівля є однією з найбільших будівель часів націонал-соціалізму в Німеччині. Але будівництво не було завершене. Замість запланованої проєктної висоти 80 метрів роботи зупинилися на 39-метровій позначці. 

Будівля палацу. Фото – Norbert Probst/imagebroker / imago images / DW

У будівлі відсутній дах, внутрішня кладка залишилася нештукатуреною. З 1973 року палац перебуває під охороною держави. 

Дискусії про те, як вчинити з колишньою пропагандистською ареною нацистів, велися не один рік. За рішенням міської влади, частини колишнього палацу з'їздів стануть тимчасовим притулком для міського театру Нюрнберга, поки його постійна будівля – Оперний театр – перебуває на капітальному ремонті. Однак цих приміщень не досить. Тому у внутрішньому дворі зведуть нову будівлю для сценічних вистав.

Міська рада доручить будівельний проєкт архітектурному бюро LRO зі Штутгарта, яке працювало над Мюнхенським народним театром та художнім музеєм у Равенсбурзі. Вартість проєкту оцінюють у 86 мільйонів євро. Німецькі медіа вже назвали це рішення “історичним”.

Про плани міської адміністрації стало відомо ще кілька років тому, їх критикували, побоюючись, що функція місця пам'яті палацу буде розмита. Бургомістерка Нюрнберга Юлія Ленер наголосила, що “будівля театру завдяки своїй конструкції не впливає на сприйняття палацу з'їздів”. “Це місце історичної пам'яті та культурного життя”, – сказала вона.

Крім нової будівлі для театру, яка вміщатиме 800 глядацьких місць, на території палацу з'їздів розмістяться мистецькі ательє та виставкові зали. Будівництво планують завершити до 2028 року. За умовами новий будинок має використовуватися для культурних заходів як мінімум протягом 25 років, тобто після того, як міський театр повернеться до будівлі Оперного театру після ремонту.

Liked the article?
Help us be even more cool!