ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині депутат, який намалював свастику на машинах з українськими номерами, подав у відставку

Депутат муніципальної ради німецького міста Баден-Баден від партії "Альтернатива для Німеччини" помалював автівки з українськими номерами свастиками з підписом "F*ck UA". Після викриття подав у відставку.

Про це пише hromadske з посиланням на Spiegel.

У січні та березні чоловік з Баден-Бадена нашкрябав великими літерами напис "Fuck UA" ("На**й UA") та свастику на двох машинах з України. На момент скоєння злочину автівки були припарковані на громадській підземній автостоянці в курортному містечку Шварцвальд.

Один з потерпілих подав заяву до поліції. А окружний суд Баден-Бадена видав постанову про штраф проти відповідача, який виявився членом муніципальної ради. Прокурор Баден-Бадена зазначив, що винуватця засудили "за використання ознак неконституційних організацій" і образу. Тож представник міської влади має сплатити штраф у розмірі 50 денних ставок (загальна сума на запит не розголошувалась).

Правоохоронці не розкривали, про кого саме йдеться. Утім, фракції "Зелених" і "Вільних громадян Баден-Бадена" (FBB) у муніципалітеті одразу засудили інцидент і закликали до відставки засудженого.

Пізніше місцеве ЗМІ таки дізналося, що штраф має сплатити депутат Мартін Кюне, який входить до політичної сили "Альтернатива для Німеччини", – її називають націоналістичною, правопопулістською та проросійською.

Кюне оголосив про свою відставку, але не надав жодних пояснень щодо звинувачень проти нього колегам.

Liked the article?
Help us be even more cool!