ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нігерії каратимуть за користування Twitter

07.06.2021, 11:07
Фото – Jeff Chiu / AP
Фото – Jeff Chiu / AP

Міністр юстиції і генпрокурор Нігерії Абубакар Маламі дав розпорядження притягати до відповідальності людей, які порушують заборону на користування Twitter, повідомляє нігерійська The Daily Post, інформує УНН.

У повідомленні пресслужби міністра йдеться, що прокуратурі буде необхідно зв’язуватися з Міністерством комунікацій та іншими відомствами, що мають до цього стосунок, і негайно притягати порушників до відповідальності.

The Daily Post пише, що після набуття блокуванням Twitter чинності багато нігерійців почали користуватися VPN, щоб обійти заборону.

У п’ятницю Міністерство інформації і культури заявило, що уряд заборонив користуватися Twitter на території країни. Відомство також указало на те, що платформа постійно використовувалася для діяльності, яка могла б підірвати існування Нігерії.

Очільник Міністерства інформації зі свого боку звинувачував Twitter у подвійних стандартах і казав, що місія соцмережі в Нігерії "дуже підозріла".

Про заборону користуватися Twitter було оголошено через два дні після того, як соцмережа видалила твіт президента Нігерії Мухаммаду Бухарі про сепаратистів на південному сході країни, яких він вважає відповідальними за напади на об’єкти інфраструктури в регіоні.

"Багато з тих, хто сьогодні погано поводиться, занадто молоді, щоб знати про руйнування і загибель людей, які сталися під час громадянської війни в Нігерії. Ті з нас, хто провів 30 місяців у полях і хто пережив війну, говоритимуть з ними тією мовою, яку вони здатні зрозуміти”, – написав Бухарі. Президент мав на увазі громадянську міжетнічну війну за незалежність Республіки Біафри наприкінці 1960-х років.

На твіт поскаржилося багато користувачів, які розцінили його як загрозу сепаратистам, після чого соцмережа видалила пост.

Після видавання заборони на користування Twitter корпорація заявила, що "надзвичайно стурбована" цим. Вона підкреслила, що доступ до вільного інтернету є важливим правом людини в сучасному світі, й пообіцяла працювати над відновленням роботи соцмережі в Нігерії.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!