ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нідерландах поліція затримала журналіста, який агітував проти асоціації України з ЄС

06.05.2016, 17:05

Поліція Нідерландів затримала 25-річного журналіста Стефана Хуйбоома, який став відомим завдяки своїм репортажам про Україну та агітував співвітчизників голосувати на референдумі проти асоціації України з Євросоюзом. Тепер йому загрожує чималий строк у в‘язниці за звичайне шахрайство. Про це повідомляє Главком з посиланням на нідерландські ЗМІ.

Хуйбоом працював як незалежний журналіст і коментатор для багатьох голландських ЗМІ, навіть таких відомих як Algemeen Dagblad, також він писав статті для видання KyivPost і російського «Спутника».

Напередодні референдуму саме він виступав на сторінках газет проти асоціації України з Євросоюзом, розповідав про розгул злочинності та безнадійну відсталість країни, про загрозу, яку нібито несуть Європі «десятки тисяч українських гастарбайтерів та біженців» і багато іншого.

Він довго пробув в Україні, але покинув її поспіхом, через ордери на арешт за звинуваченням у шахрайстві та маніпуляціях із кредитними картками.

Покинувши Україну Хуйбоом не уникнув арешту на батьківщині: у голландському місті Тілбург його чекала поліція, тому що в Нідерландах також було видано аж два ордери на його арешт – знову ж таки за шахрайство. Ще у 2012 році Хуйбоом був засуджений до позбавлення волі строком на півтора року за шахрайство, а також підробку документів та розтрату. Ще раніше, на початку того ж 2012 року, його заарештовували в Бейруті, де він викрав кредитні карти двох готелів.

Зараз багато голландських видань повідомили, що розірвали свої контакти з цим «спеціалістом».

 
Liked the article?
Help us be even more cool!