ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нідерландах не висуватимуть звинувачень кіберексперту, який вгадав пароль Трампа у Twitter

17.12.2020, 11:30
Фото – americanretrieval.com
Фото – americanretrieval.com

Нідерландські прокурори не висуватимуть жодних звинувачень щодо кіберексперта Віктора Геверса, який зміг увійти в акаунт президента США Дональда Трампа у Twitter, вгадавши його пароль – “MAGA2020!”.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на ВВС.

За інформацією прокурорів, Віктор Геверс поводився “етично”.

Геверс сказав, що дуже задоволений результатом: “Це стосується не тільки моєї роботи, але й усіх волонтерів, які шукають уразливості в інтернеті”.

“Хакер сам опублікував логін. Пізніше він заявив поліції, що досліджував надійність пароля, тому що були серйозні побоювання щодо того, що цей акаунт міг бути захоплений незадовго до президентських виборів”, – заявили в нідерландській поліції.

Правоохоронці надіслали владі США свої висновки.

Нагадаємо, Віктор Геверс повідомив журналістам про свій злам 22 жовтня. Він сказав, що 16 жовтня проводив перевірку акаунтів у Twitter високопоставлених кандидатів на виборах у США, коли вгадав пароль президента Трампа.

Він не публікував жодних твітів і не змінював ніяких налаштувань, але сказав, що зробив скріншоти деяких частин президентського акаунту.

За його словами, він витратив кілька днів, намагаючись зв'язатися з представниками кампанії Трампа, щоб попередити їх про недостатні заходи безпеки, такі як двофакторна аутентифікація, перш ніж іти в пресу.

Liked the article?
Help us be even more cool!