ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нацраді заявляють про погане покриття українським мовленням прикордоння

30.07.2019, 11:30

У Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення заявляють про низький рівень охоплення вітчизняними радіостанціями та кабельними мережами прикордонних територій.

Про це сказав член Нацради Максим Онопрієнко 30 липня на прес-конференції “Завершення першого етапу розвитку телерадіомовлення на прикордонних територіях України” у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Аналіз охоплення вітчизняними радіостанціями прикордонних територій засвідчив досить низький рівень охоплення, а місцями взагалі відсутність українського радіомовлення на цих територіях. Це небезпечний сигнал, оскільки це негативно впливає на стан нашої інформаційної безпеки”, - сказав він.

За його словами, середнє значення концентрації радіочастот у прикордонних регіонах становить 27%. Найнижчий показник у Миколаївській області, де він дорівнює 0%. Частка концентрації FM-частот у прикордонних районах Івано-Франківської та Вінницької областей становить по 11%, Чернігівської - 12%, Житомирської - 13%, Рівненської та Львівської - по 20% і в Запорізькій -22%.

В інших восьми прикордонних районах цей показник становить від 32% (Луганська) до 78% (Закарпатська).

Схожа ситуація, додав Онопрієнко, в прикордонних районах і з кабельними мережами. Так, середнє значення концентрації кабельних мереж у різних регіонах становить 29%. Найнижчий показник в Івано-Франківській і Рівненській областях - 0%. Частка концентрації кабельних мереж у прикордонних районах Луганської області становить 7%, Миколаївської - 10%, Житомирської - 11%, Вінницької - 22%, Чернігівської - 26% і Чернівецької - майже 29%.

В інших восьми прикордонних районах цей показник становить від 29% (Львівська) до 65% (Одеська область).

У Нацраді констатують, що ситуацію з українським телерадіомовленням на прикордонних територіях погіршує домінування російських телеканалів на супутникових ретрансляторах. Так, українське телебачення представлене на 4 ретрансляторах, а російське - на 14 і, таким чином, кількість програм держави-агресора більше - 248 проти 126.

Як повідомляв ІМІ, 25 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перевидала дозволи дев’ятьом ліцензіатам на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення на заміну тих, термін дії яких завершувався.

Liked the article?
Help us be even more cool!