ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нацполіції є припущення, хто стежив за Шереметом

22.08.2016, 10:08

Поліція має припущення, хто стежив за журналістом та одним з керівників “Української правди” Павлом Шереметом. Про це ввечері 21 серпня в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив перший заступник голови Національної поліції Вадим Троян, повідомляє “Українська правда”.

Він нагадав, що після виходу з відпустки звернувся до керівника Нацполіції Хатії Деканоідзе для проведення службової перевірки щодо інформації про організацію незаконного спостереження за Павлом Шереметом та Оленою Притулою.

“Службове розслідування відбулося, матеріали скеровано до прокуратури, висновок розслідування говорить лише про одне - ніяких законних чи незаконних дій щодо Шеремета та його родини Нацполіцією не проводилося”, - зазначив Троян.  

При цьому він зазначив, що слідство “має припущення, хто міг організувати стеження”, коментуючи питання про те, що Шеремет заявляв про стеження за ним.

“Припущення (хто вів стеження) є, але про це (стеження) було заявлено ще у листопаді (2015-го)”, - зазначив Троян та додав, що не може повідомити більше.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 20 липня в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет, який їхав в машині. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олени Притули, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав загибель Павла Шеремета вбивством в результаті дії вибухового пристрою. Ключовою версією вбивства Луценко назвав помсту за професійну діяльність Шеремета.

Радник голови СБУ Юрій Тандіт назвав чотири основні версії вбивства П.Шеремета, які відпрацьовуються слідством: професійна діяльність, особисті мотиви, російський слід і замах на Олену Притулу.

Раніше на одному з інтернет-видань з'явилося відео записи камернаблюденія, зроблені за кілька годин до вбивства Шеремета, з якого випливає, що вибуховий пристрій під автомобіль, в якому на наступний день їхав журналіст, заклала жінка, у неї був спільник.

10 серпня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що в розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета є істотний прогрес, але інформацію не можна оприлюднити, оскільки вона є таємницею слідства.

15 серпня у Нацполіції повідомили, що інформація про те, що нібито заступник керівника Нацполіції Вадим Троян організовував стеження за керівниками “Української правди” Павлом Шереметом та Оленою Притулою, не підтвердилася.

Фото - РБК

Liked the article?
Help us be even more cool!