ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У НАБУ закликали журналістів не називати агентами бюро людей, які ними не є

31.01.2019, 15:46
Фото - nabu.gov.ua

Рада громадського контролю (РГК) при Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) закликає журналістів не називати агентами НАБУ людей, які ними не є. Про це йдеться в заяві РГК при НАБУ.

“Журналісти в інформаційних матеріалах називають свідків у провадженнях НАБУ штатними або позаштатними агентами Бюро. Рада громадського контролю при НАБУ неодноразово фіксувала такі випадки і закликає припинити використання таких формулювань”, - йдеться в заяві.

Як зазначає Рада, відповідно до чинного законодавства України, в штатному розписі НАБУ немає посади “агента” й бюро не залучає осіб як “агентів”.

“Останнім випадком недоречного використання формулювання є інформаційний матеріал одного зі ЗМІ. Зокрема, Євген Шевченко був зазначений як “колишній позаштатний агент НАБУ”. Разом з тим він не має такого статусу, а є особою, яка дала згоду на конфіденційне співробітництво з НАБУ. Це поширена форма співпраці не лише в НАБУ, а й у інших правоохоронних органах. Таким чином, Євген Шевченко не є співробітником чи агентом НАБУ”, - йдеться в заяві.

Рада закликає ЗМІ уточнювати інформацію, “щоб не вводити в оману суспільство та дотримуватися журналістських стандартів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!